Benvolgut/da associat/da,

En la Junta Directiva d’ahir dia 10 d’abril es va acordar, de conformitat als nostres Estatuts Socials, obrir el període electoral per tal d’elegir la composició dels membres de la pròpia Junta Directiva per altres quatre anys ( abril 2018-2022), elecció que inclou tots els actuals càrrecs corporatius: President, Vice-presidents, Secretari, Tresorer i Vocals.
 
Per tant, confirmem l’obertura del període electoral per a la presentació de candidatures lliurement assignades, per a tots els agremiats que desitgin presentar la seva candidatura en les presents eleccions.
 
El termini màxim per a presentar candidatures amb els requisits previstos en els articles 25è i 26è dels Estatuts Socials en la Secretaria del nostre Gremi serà fins el proper dimecres dia 25 d’abril de 2018.
 
Per qualsevol dubte, romandrem a la vostra disposició a la seu gremial al C/ Bruc 94, baixos (08009-Barcelona) o bé trucant al tel. 93.453.69.06.
 
Donem trasllat i comunicació als agremiats dels esmentats articles del Estatuts Socials que regeixen els requisits i períodes per a la presentació de candidatures:
 
“ Article 25.- La Junta Directiva la formaran un mínim de VUIT (8) i un màxim de VINT – I - TRES (23) membres. D’ entre ells hi haurà els càrrecs de: President, quatre Vicepresidents, un per a l’Especialitat d’Electricitat, un altre per a la de Fontaneria (aigua i gas), un altre per a la de Calefacció-Climatització i un altre per a la Gestió i Administració, Secretari i Tresorer. Per ostentar algun dels càrrecs de President, Vicepresident, Secretari o Tresorer serà condició indispensable que l’Empresa a la que pertanyi el candidat o el mateix interessat acreditin un període de temps d’afiliació a l’Associació no inferior a cinc anys ininterromputs i immediatament anteriors a la data en que se celebri la sessió electoral; per a aquests efectes, hom podrà computar el temps que l’antecessor del candidat, parent seu per consanguinitat o per afinitat fins el tercer grau civil, hagi figurat com agremiat, i en aquest cas, l’antiguitat exigida al candidat serà reduïda a dos anys.
 
Article 26.- Els membres de la Junta Directiva seran elegits per l’Assemblea a proposta del President, sempre que no es presentin altres candidatures, i llur mandat durarà quatre anys, amb possibilitat de reeleccions successives. L’elecció es farà prèvia presentació de candidatures proposades per un mínim de vint associats o per presentació de la Junta Directiva.
Qualsevol membre de Junta Directiva (President, Vicepresident, Secretari o Vocal) podran gaudir, en continuar com a membre de Junta Directiva i tornar a ser reelegit, tot i deixar de tenir vinculació amb una empresa instal·ladora associada, sempre i quan en la seva primera elecció reuneixi les condicions per ser considerat membre de Junta Directiva i quan la resta de membres que formin la Junta Directiva, ho aprovin per majoria simple dels assistents a la reunió en la qual es refrendi aquesta continuïtat.”
 
Barcelona, Abril de 2018.

Jornada: La temporalitat laboral en el punt de mira

PIMEC proposa potenciar el contracte fix discontinu per acabar amb l’excessiva temporalitat laboral

La patronal ha presentat un conjunt de propostes entre les quals reclama més seguretat jurídica i un sistema de borsa d’hores que permeti donar cobertura a les necessitats de l’empresa.

L’entitat no està d’acord amb algunes propostes que s’han fet en els darrers mesos, que van encaminades a augmentar les quotes a la Seguretat Social

Barcelona, 6 de març de 2018. Més d’un centenar de persones empresàries, directives, professionals i representants del món econòmic i polític han participat avui a la jornada “La temporalitat laboral en el punt de mira” organitzada per PIMEC. Segons l’Observatori de PIMEC, del total d’empleats assalariats a Catalunya el 2017, el 78,4% estaven contractats de manera indefinida i el 21,6%, temporalment. A la resta de l’estat els contractes indefinits tenen un pes bastant inferior al català (6,1 punts), i, en canvi, hi ha més empleats assalariats amb contracte temporal; concretament, el 2017 eren el 27,7%. 

En aquest sentit, la  patronal, conscient de l’excessiva temporalitat laboral i de la seva afectació en la competitivitat de les pimes, ha volgut posar sobre la taula aquesta qüestió per analitzar amb els agents implicats les causes que provoquen aquestes elevades taxes i fer propostes concretes que ajudin a reduir-les.

Causes de l’excessiva temporalitat i propostes de PIMEC:

· Estacionalitat de les activitats. Tant a Catalunya com a la resta de l’estat hi ha sectors d’activitats necessàriament estacionals, com per exemple el turístic, l’agrari o l’educatiu. Tenint en compte que en aquests casos les instal·lacions de l’empresa sovint romanen tancades durant part de l’any, es fa necessari modular el volum de la plantilla.

  • PIMEC proposa potenciar el contracte fix discontinu, adaptant-lo a les necessitats pròpies de cada sector mitjançant la negociació col·lectiva sectorial. Aquest contracte permet adaptar les plantilles al volum de feina de cada temporada i, a la vegada, aporta seguretat i estabilitat als treballadors.

· Períodes de prova insuficients. Els períodes de prova màxims marcats per l’Estatut dels treballadors han esdevingut insuficients en moltes professions. Són períodes excessivament curts, que no permeten avaluar l’adaptació del treballador/a al lloc de treball.

  • PIMEC proposa que aquesta qüestió sigui tractada en el marc de la negociació col·lectiva sectorial per tal d’analitzar i estipular la concreció necessària per a cada grup professional.

· Escassa flexibilitat. En un entorn cada vegada més globalitzat amb proveïdors i clients d’arreu del món, les empreses tenen la necessitat d’una major flexibilitat.

eficiencia

 

ASINEM (Asociación de Instaladores Empresarios de Baleares) desea compartir con el colectivo de instaladores la invitación al I Congreso Nacional de Eficiencia Energética y Sostenibilidad en Instalaciones Deportivas que tendrá lugar en Palma de Mallorca los días 19 y 20 de abril de 2018.

Se AMPLIA hasta el próximo 13 de abril la oportunidad de inscribiros con el código descuento que os facilitará ASINEM, solicitarlo en Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. De esta manera la inscripción al mismo tendrá un descuento de más del 80% sobre la entrada, que la deja en un precio de 45€+IVA.

Para realizar el trámite de inscripción, basta con entrar en el apartado de "Inscripción" de la web: https://congresoimeasinem2018.com/ elegri la opción de inscripción (1 o 2 días) e introducir el código cuando se requiera.

 

ELS INSTAL·LADORS CATALANS PODRAN TRAMITAR DIGITALMENT AMB LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES MITJANÇANT ELS CERTIFICATS DIGITALS DELS GREMIS D’AGIC-FERCA

  • AGIC-FERCA i Firmaprofesional signen un acord de col·laboració per tal de subministrar certificats digitals a través dels 20 gremis que formen part d’AGIC-FERCA. 
  • El certificat digital és la manera amb la que els instal·ladors podran tramitar electrònicament, de forma legal i segura, amb les Administracions Públiques. 
  • La tramitació digital amb les Administracions Públiques mitjançant certificació digital apareix amb la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu i entrarà en vigor a l’octubre del 2018.

El passat 26 de febrer es va signar l’acord de col·laboració entre AGIC-FERCA, la federació catalana d’empreses instal·ladores, i Firmaprofesional, l’empresa tecnològica d’identificació i firma digital i proveïdor qualificat de serveis de confiança digital autoritzada pel Ministeri d’Energia de Turisme i Agenda Digital, per proveir als 19 Gremis Territorials de la Federació i l’Associació de frigoristes de Catalunya AFRISCAT de la capacitat d’emetre certificats digitals pels seus associats.

agicferca firmaprofesionalAquest acord facilita que les empreses instal·ladores i els instal·ladors autònoms de Catalunya puguin sol·licitar mitjançant els Gremis Territorials de Barcelona, Baix Llobregat, L’Hospitalet, Bages Berguedà, Sabadell, Vallès Oriental, Alt Empordà, Baix Camp, Montsià-Amposta, Deltebre, Maresme, Barcelonès Baix-Nord Maresme, Alt Maresme, Alt Penedès, Cerdanyola-Ripollet Montcada, Garraf, Lleida, L’Anoia i Osona els Certificats Corporatius de Persona Física y de Representant Legal. L’acord també inclou al col·lectiu de frigoristes de l’ASFRICAT.

La introducció de la signatura electrònica en l’àmbit de la tasca de l’instal·lador suposa una millora instrumental i en els procediments que permeten una major fiabilitat de la informació i seguretat en l’àmbit de la gestió. 

Els certificats digitals de Persona Física y Representant Legal que aquests professionals podran sol·licitar als Gremis Territorials i a l’ASFRICAT, podran ser utilitzats, amb tota la seguretat i la validesa jurídica, per tots els tràmits digitals amb l’Administració Pública. Aquests certificats, vàlids a nivell europeu i emesos amb un perfil de màxim nivell de reconeixement, disposen de la tecnologia més actual i contrastada d’una empresa com Firmaprofesional amb una experiència de més de 17 anys en l’emissió de certificats digitals professionals.

A part del servei d’emissió, Firmaprofesional oferirà un ampli servei de suport presencial mitjançant els Gremis Territorials o de forma telefònica i telemàtica per resoldre possibles incidències en els certificats.

La tramitació electrònica és possible i obligatòria des del 2017 amb la Llei 39/2015 de l’1 d’octubre de 2015 de Procediment Administratiu i suposa un important estalvi de temps i diners en desplaçaments i tràmits de gestió. Aquest acord entre AGIC-FERCA i Firmaprofesional, és un pas més en la línia de la configuració de l’Administració Pública Digital que es va inicia fa tres anys a Catalunya i l’Estat Espanyol. 

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de Cookies". Learn more

I understand

POLÍTICA DE COOKIES

Una "Cookie" es un pequeño archivo que se almacena en el ordenador del usuario y nos permite reconocerle. El conjunto de "cookies" nos ayuda a mejorar la calidad de nuestra web, permitiéndonos controlar qué páginas encuentran nuestros usuarios útiles y cuáles no.

Las cookies son esenciales para el funcionamiento de internet, aportando innumerables ventajas en la prestación de servicios interactivos, facilitándole la navegación y usabilidad de nuestra web. Tenga en cuenta que las cookies no pueden dañar su equipo y que, a cambio, el que estén activadas nos ayudan a identificar y resolver los errores.

La información que le proporcionamos a continuación, le ayudará a comprender los diferentes tipos de cookies:

_ Cookies de sesión: son cookies temporales que permanecen en el archivo de cookies de su navegador hasta que abandone la página web, por lo que ninguna queda registrada en el disco duro del usuario. La información obtenida por medio de estas cookies, sirven para analizar pautas de tráfico en la web. A la larga, esto nos permite proporcionar una mejor experiencia para mejorar el contenido y facilitando su uso.

_ Cookies permanentes: son almacenadas en el disco duro y nuestra web las lee cada vez que usted realiza una nueva visita. Una cookie permanente posee una fecha de expiración determinada. La cookie dejará de funcionar después de esa fecha.

A continuación publicamos una relación de las principales cookies utilizadas en nuestra Web, distinguiendo:

_ Las cookies estrictamente necesarias como por ejemplo, aquellas que sirvan para una correcta navegación o las que permitan realizar servicios solicitados por el usuario o cookies que sirvan para asegurar que el contenido de la página web se carga eficazmente.

_ Las cookies de terceros como por ejemplo, las usadas por redes sociales, o por complementos externos de contenido.

_ Las cookies analíticas con propósitos de mantenimiento periódico, y en aras de garantizar el mejor servicio posible al usuario, los sitios web´s hacen uso normalmente de cookies "analíticas" para recopilar datos estadísticos de la actividad.

RELACIÓN Y DESCRIPCIÓN DE LAS COOKIES QUE UTILIZAMOS EN LA PÁGINA WEB:

Cookie

Nombre

Finalidad / Más información

Vencimiento

.gremibcn.cat

_ga

Se usa para distinguir a los usuarios.

2 años

 

_gat

Se usa para diferenciar entre los diferentes objetos de seguimiento creados en la sesión. La cookie se crea al cargar la librería javascript y no existe una versión previa de la cookie _gat. La cookie se actualiza cada vez que envía los datos a Google Analytics.

10 min

 

_gid

Se genera de forma automática de forma transparente para la Web debido a ciertos códigos de medición o terceros

1 día

google.com

CONSENT

cookie de Google Maps, se usa para el funcionamiento del mapa de Google en la página de contacto.

20 años

 

NID

Para hacer la publicidad más atractiva

6 meses

Cookies de Facebook

fr

Sirve para identificar al usuario de Facebook

15 días

YouTube

VISITOR_INFO1_LIVE

En ocasiones incrustamos vídeos de YouTube. El uso de cookies por parte de YouTube se rige por la política de privacidad de Google:

 
 

PREF

cookie que almacena las preferencias de configuración, tales como idioma preferido, número de resultados de búsqueda mostrados por página o activación del filtro SafeSearch de Google

10 años

 

YSC

cookie que mide las reproducciones de videos realizadas por el usuario y registra los eventos de “Me gusta” o “Compartir video”. Es una cookie de sesión, caducando cuando finaliza la sesión con el navegador

Sesión

.doubleclick.net

IDE

Para mostrar anuncios en la Web

1 día

 

Garantías complementarias – Gestión de cookies:

Como garantía complementaria a las anteriormente descritas, el registro de las cookies podrá estar sujeto a su aceptación durante la instalación o puesta al día del navegador usado, y esta aceptación puede en todo momento ser revocada mediante las opciones de configuración de contenidos y privacidad disponibles.

Muchos navegadores permiten activar un modo privado mediante el cual las cookies se borran siempre después de su visita. Dependiendo de cada navegador este modo privado, puede tener diferentes nombres. A continuación, encontrará una lista de los navegadores más comunes y los diferentes nombres de este “modo privado”:

Internet Explorer 8 y superior; InPrivate Safari 2 y superior; Navegación Privada

Opera 10.5 y superior; Navegación Privada FireFox 3.5 y superior; Navegación Privada Google Chrome 10 y superior; Incógnito

Asimismo, Para permitir, conocer, bloquear o eliminar las cookies instaladas en tu equipo puedes hacerlo mediante la configuración de las opciones del navegador instalado en tu ordenador.  Por ejemplo, puedes encontrar información sobre cómo hacerlo en el caso que uses como navegador:

Internet Explorer desde aquí:

http://windows.microsoft.com/es-es/windows7/how-to-manage-cookies-in-internet-explorer-9

Safari desde aquí:

http://support.apple.com/kb/ph5042

Opera desde aquí:

http://help.opera.com/Windows/11.50/es-ES/cookies.html

Firefox desde aquí:

http://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we

Google Chrome desde aquí:

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647

Importante: Por favor, lea atentamente la sección de ayuda de su navegador para conocer más acerca de cómo activar el “modo privado”. Podrá seguir visitando nuestra web aunque su navegador esté en “modo privado”, si bien, su navegación por nuestra web puede no ser óptima y algunas utilidades pueden no funcionar correctamente.